Articole cu si despre mancare


#1

Chiar faina faza si mi se pare misto pr-ul mai altfel pe care si-l face Ciolos.


#2

Foarte fain articolul! De meniu nu mai zic nimic.:heart_eyes:


#3

Daaa, mi-ar fi placut sa vad poze si cu farfuriile :smiley:


#4

Misto articol si-mi inchipui ca mancarurile au fost de vis. Mi-as fi dorit si eu sa vad farfurille.
M-a frapat totusi duplicitatea morcovului in meniu si n-am inteles-o. :thinking:


#5

Exact asa am zis si eu. I-a servit gogosi ardelenesti , aka papanasi, premierului si noi nu vedem nici o poza! :smiley: Aia cu sfertul de ciuperca cu ceva sos si nuca nu se pune, desi si aia mi-a lasat gura apa :slight_smile:
In weekend am mancat ciuperci Oyster King la gratar, cu putin spray de ulei, sare si piper. Minunate!
PS: Niciodata nu mi-au iesit papanasii aia …


#6

La ce duplicitate te gandesti?

Mie parca morcovii de langa salata de vinete si pasta de ardei copti, nu imi suna prea interesant. Pe mine insa, piureul de pastarnac ma face sa ma incretesc, indiferent de meniu. Ori nu am nimerit vreo combinatie sau varianta buna…ori nu stiu, dar nu suntem prieteni.


#7

@Daria,
Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copți, cozi de raci.
Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.

Nu se face asa ceva la case mari. Si la antreu piure de pastarnac, apoi, la peste, cel de morcov, si numai cand citesti iti dai seama ca parca-i prea mult piure de radacinoase.
Eu piure de pastarnac n-am mancat, dar ala de telina mi se pare din cale-afara de fin :heart_eyes:


#8

Ah da, corect. Imi sarise si mie in ochi.

Piureul de telina mi-a placut si mie. In schimb asta de pastarnac (poate nici nu am nimerit vreunul facut bine) mi s-a parut extrem de gretos si cu gust cumva dubios de afumat un pic…tareeee ciudat.


#9

Eh, cred ca era prost facut. Chiar o sa fac si eu, o sa revin cu comentarii dupa aceea.


#10

Piure de pastarnac, de baza in orice schema de diversificare a bebelusilor! Of, of, of, nimic nu stiti… :smiley:

Adica, recunosc - acu’ 2 ani m-am atins pt prima data de el, ca nu puteam hrani copilul cu chestii netestate :wink:


#11

Pe vremea lu’ bebelusa mea nu erau mode de-astea :blush: Morcovelu’ era baza si temeiul


#12

Cred ca daca aveam piureu de pastarnac la diversificare nu mai mancam nimic :joy:
O astept insa pe @Travelerista cu impresii :smiley: Pentru ca da, cel mai probabil am nimerit vreun bucatar nepriceput.


#13

Daaa, cea mai mare ambitie ti-o da foamea si poftaaaa!
Asta apropo de niste prietene care mereu imi spun: “ahhh, chiar nu stiu sa gatesc”.
Gresit, nu esti indeajuns de motivata ca sa stii sa gatesti :joy: Mai ales daca ai mama aproape :slight_smile:

Foarte fain articolul :slight_smile:

“Bănuiesc că ține și de vârstă, că la un moment dat te lovește realitatea și exclami un neaoș „‘ga-mi-aș pula, am dat atâți bani si are gust de carton cu glutamat!”. Dar nu e vorba de bani, ci mai ales de așteptări înșelate, că ți-e o poftă de mori, îți iei portofelul în dinți și te mai oprești doar in fața raftului cu zacuscă, vezi cu vinete, cu ciuperci, cu fasole, te gândești care ar fi cea mai potrivită și într-un final alegi borcanul care arată asa cum crezi. Îl plătești, fugi acasă sau la birou, te pui la masă, desfaci borcanul, anticiparea e ucigatoare şi prima furculiță ți se înfige fix în inimă. Nu e ce voiai și mănânci în scârbă, că ți-e foame. Lingăreşti pe acolo si la final, arunci borcanul dezamagit.”


#14

:smile: Fix asta e senzația mea după zacusca cumpărată.


#15

Ce tare :smiley: Cofetarie Zexe :slight_smile: :tada:

“Stiam ca Romania are un potential fantastic pe partea de cofetarie, ca Bucurestiul a fost capitala cu cele mai multe cofetarii din Europa, in perioada interbelica. Am mers in biblioteci, am cautat carti vechi de retete, am cercetat istoricul nostru in materie de cofetarie. Am actionat ca un curator, am extras de acolo ce mi s-a parut interesat si am redat publicului acele deserturi intr-o formula moderna. Pe atunci, faceam prajituri pentru restaurantele lantului Zexe si eram mandra cand vedeam cum curg comenzile.”

“Cofetaria a evoluat extrem de mult in aceasta perioada. Oamenii inteleg deja ce inseamna calitatea si sunt mai selectivi in alegerile legate de mancare. Mai putin zahar, mai putina grasime, mai multa cacao in ciocolata, mai multe ingrediente de calitate, totul intr-un efort de a valorifica mai mult aromele. Ce este de facut? Avem nevoie urgent de o scoala serioasa de cofetarie, un proiect pe care il iau tot mai mult in calcul. Avem o cerere tot mai mare de ucenici, insa nu ii putem angaja pe toti in laboratorul nostru. De aceea, avem nevoie de cofetari bine pregatiti. In plus, talentul unui cofetar se pierde daca nu este transmis mai departe. Iar aceasta filozofie se aplica in orice domeniu.”


#16

http://www.copolovici.ro/blog/2016/10/05/scoala-bucatari-romania/

“E bine că există interes pentru meserie și că măcar începem să depășim complexul nefericit, alimentat generații la rând, în legătură cu noblețea și frumusețea ocupației în sine. Societatea care a trimis în derizoriu importanța bucătăriei și bucătarilor s-a mai scuturat de răpciugă și pare să tragă cu ochiul la tava cu jăratic apetisant a unei perspective ceva mai corecte, aproape normală.”


#17

“Bucătăria românească ascunde comori uitate sau anulate de grabă, lene, diete, snobism. Dacă plecăm roată prin ţară în căutarea unui meniu de prînz ieşit din tiparele obişnuinţei de zi cu zi şi începem cu Muntenia, vom găsi, în satele de cîmpie din Mehedinţi, zabicul şi musacaua din carne de oaie cu cartofi şi roşii.”


#18

:confused: Ce-o fi ăla zabic? Plec sa caut.


#19

Habar nu am si mor de curiozitate cu multe chestii din articol :astonished:
Si ma simt furata, ignoranta si tradata in dragoste :joy:


#20

@ChickyG pe asta ai vazut-o?!

“În Moldova, lăsați salatele și cereţi un topchit, mama tuturor păpărilor, cu ouă, unt, brînzeturi proaspete şi cozi de ceapă…”

imi vine sa ma pun in fund si sa plang.