Bon appetit!


#1

Liber la creatii culinare sau la dat iama in restaurante si localuri. De mancat, oricum trebuie sa mancam :grin:


#2

Jumatatea casei a fost creativa aseara. Paste cu ficatei. Am fost sceptica la inceput. Mi-am retras sceptismul dupa ce am gustat. Nimic n-a ramas in farfurie.


#3

La ideea unui prieten, din adolescență, am făcut salată orientală.
Gagicu a băgat în el, ca Bugică, deși el urăște cartofii. Succes total, o să mai fac!


#4

In seara asta am facut niste chinezarii, shrimpi jumbo pe un pat de orez cu legume si mult teriyaki sauce. N-a ramas nimic, doar carcasa shrimpilor :))) Fii-miu si barbata-miu se asteptau la nachos cu pulled pork, dar am o sa ii maine caci nu ne mai incape nimic, suntem si plini de floricele de la film.


#5

Fii-miu e mort dupa paste sau spaghetti. Ieri am facut spaghetti squash

Nu stiu daca am pus saptamana trecuta, scuze daca ma repet, reteta de taitei cu varza facuta de niste prieteni ardeleni. Muicaaaaa, am mancat ca disperatii, iar copiii cot la cot cu noi :))


#6

Sambata - mancare de telina cu masline si un salam de biscuiti.
ieri - zi de citit si relaxat, am comandat chinezesc.


#7

Mancare de betegi, supa de pui cu taitei.
Si gris cu lapte.
Joi sau vineri, fac ceafa de porc si patatas a la brava si salata verde.


#8

Deliveroo-ul sa traiasca pentru serile cand ajungem rupti acasa. Am incercat aseara un loc hipsteresc cu burgeri de pui (puiul prajit pe stilul kfc, chifla si diverse sosuri), aripioare etc. Nu credeam ca o sa scot asta pe gura dar: au fost mai buni decat KFC-ul :smile: :smile:


#9

Back home, back in business :grin:
Am facut doua lasagna: una normala si una cu linte, amandoua de nu ne mai oprim din mancat.


#10

Sambata am fost de la 7.30 pana la 14 la Cordon Bleu. Olalalalalalalala :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Mai vreau! Organizarea absolut impecabila, bucatariile sunt mai ceva decat la Masterchef, bucatarul chef a fost de milioane iar ingredientele m-au bagat in boala :heart_eyes::heart_eyes:
Asa pui de calitate nu am mai vazut de pe vremea cand eram in Bucuresti si mai primeam cadouri de la cunoscuti care aveau “tara”.
Acum trebuie sa investighez de unde, de la francezi, isi fac oamenii stocul de inaripate :smile:

Cursurile astora insa nu prea sunt pentru oamenii care vor sa invete de la zero sa gateasca. Nu reuseai sa tii pasul daca erai 100% incepator. A fost fix pe stilul Masterchef: uitati-va cum gatesc eu, voi bagati repede la cap si reproduceti.

  • vinegrette
  • oua posate
  • sparanghel, salata rucolla
  • stock de pui
  • pui cu sos de vin alb si ciuperci
  • dovlecei cu unt

M-am descurcat mai mult decat onorabil, dar asta doar pentru ca nu era nimic ff nou pentru mine.

In schimb nu a fost chip sa am rabdare pentru “turned vegetables”.

https://www.cordonbleu.edu/news/cuisine-technique-turning-vegetable/en

Iar daca asta pare cat de cat realizabila, ciupercile astea cioplite chiar mi se par iadul pe pamant:

Aparent este unul dintre testele eliminatorii pentru cei care vor sa lucreze la Le Cordon Bleu. :open_mouth::open_mouth:


#11

Ce tare ca ai fost acolo @Daria
Eeeh, de-asta cu ornamente sa-si tina pentru ei! In Asia dureaza scoala de bucatar vreo 7 ani si cativa din astia sunt repartizati numai ornamentelor si sculpturilor. Eu una pot inghiti legume si fructe si in forma lor naturala.


#12

Asta am zis si eu :smile: Mi-am incercat mana la doua bucatele de dovlecei si am concluzionat ca noooo way, Joseeee, chiar nu cred ca am pacate atat de mari de platit! I-am taiat repede dupa capul meu si fix asa mi i-am gatit :smile: :smile:
Bucatarul a fost simpatic foc pentru ca a zis din start: va arat metoda dar doar asa de amuzament. Nici macar sa nu va treaca prin cap sa ma rugati sa va arat la fiecare in parte :smile: Luati-va cateva kilograme de ciuperci si exersati acasa daca va plictisiti :smile:


#13

In ciuda meniurilor si experientelor haute cuisine, cu care se ocupa Daria, ma duc sa fac o tocana de cartofi, de-aia demna de conceptul “cucina povera”. Si o mananc cu muraturi si cu pita de casa!


#14

Mama, dar tu stii cum le gateste Daria acasa?! Intr-un ritm nebun, mai am un pic si deschid restaurant! NOT! :smile:
Asa ca arunca si la mine o farfurie de cucina povera pentru ca as ucide pentru o mancare buna de cartofi cu muraturi :smile:

Sunt satula de deliveroo, dar jur ca seara la 7-8 nu mai sunt resurse pentru pus mana pe polonic.

Una peste alta, are si deliveroo-ul avantaje. Am descoperit ca haleala coreeana e o minunatie :smile: :smile: Au o supa care este fix ca supa noastra de rasol de vita :heart_eyes::heart_eyes:
Faceam misto ca vezi, cand zic romanii ca dacii au fost peste tot! Si coreenii au gene de daci :smile:


#15

Stiinta, ne da peste labe, de cate ori intervenim, cu ignoranta noastra, sa contrazicem evidentul! :smile:

Bai, nu ca zic, dar vreau sa spun, ca in Ardeal (scuzati mandria regionala), se face cea mai simpla si mai buna tocana de cartofi.
Fara artificii, fara zeci de ierburi si condimente. Ceapa, cartofi, un ardei gras, sos de rosii, o foaie de dafin, sare si piper. Atat!
Ma duc s-o fac, ca ma balacesc in bale!


#16

:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Fix asa se gatea si la mine mancarea asta. Hai ca m-a luat o pofta si o foame de nu mai pot :smile:


#17

E la racit si eu innebunesc de pofta!


#18

@Samoa :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Ce-mi faci tu mie! Mi s-a facut dor de bunica-mea. Fix asa arata si la ea mancarea :heart_eyes::heart_eyes:


#19

Asta e mancarea copilariei mele :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: ce pofta imi e. Mie nu imi iese asa buna.


#20

Si in copilaria mea, era de baza. Ai mei nu se omorau cu ea, dar de pe la 11 ani, am invatat s-o fac singura si imi faceam mereu.
Tot atunci am invat sa fac si ciorba de fasole, cu ciolan afumat si tarhon.
Si ce mai festinuri imi trageam! :smile: