Branzeturi


#1

Nu se poate sa nu strangem la un loc minunatiile sau oribilitatile (dada, sunt exista si din alea) de branzeturi pe care le incercam.


Ce mai amestecăm prin oale
#2

Daca nu v-am zis, va zic acum, mancati branza asta, ca e de vis!
Daca v-am mai zis, inseamna ca m-am senilizat, dar insist e buna cu draci!

https://www.hemkop.se/produkt/Rondele-Noix-De-Dordogne-101120840_ST


#3

Pentru mine nu exista branza oribila :grin:


#4

Ultima descoperire e o branza veche englezeasca. Nici nu mai cumpar alt cheddar de cand am testat ā€œold winchester cheeseā€.

Brie-ul cu truffe - a fost o descoperire surprinzatoare pentru ca eu nu prea ma dau in vant dupa brie, camembert etc. Dar asta, asta m-a facut sa imi schimb parerea.

Si am mai luat in weekend o branza italieneasca - intre timp am reusit sa ii uit numele. Eu tin minte ca ii zicea Ambio Rosso - dar vad ca nu gasesc nimic pe google.
Cred ca la ambio-ul imi da cu virgula pentru ca rosso sigur era :smile: Revin cu update cand mai mai duc la magazin.
In orice caz e o branza maturata in vin rosu. Extraordinar de buna.


#5

perfect de acord! :grin:


#6

Branza beata se numeste. Si mie imi place branza aia, dar n-am mai mancat de niste ani multi.

https://www.valsana.it/it/formaggio-ubriaco-al-vino-rosso-30780.html


#7

Asta e! :slight_smile: Multam @Samoa :kissing_heart::kissing_heart:
O minunatie :heart_eyes::heart_eyes:


#8

Se potriveste marmelada asta de nu-i adevarat cu imputiciuni branzoase, daca cumva se inyampla s-o gasiti, inhatati-o, face toate paralele


#9

Eu nu pot combina dulce cu sarat, dar gagicu prefera dulceata de smochine, la branzeturi. Sau smochine, pur si simplu, daca-s in sezon.
In Spania, dulceata de rosii, era de departe favorita, mai ales in combinatie cu branzele de capra.
Eu mananc branza, cu nuci, sau alune.


#10

Nici eu nu suport combinatia dulce-sarat.
Dar am mai inceput sa testez in ultima vremeā€¦si unele amestecaturi de genul asta sunt absolut dementiale.
Ultima oara am incercat niste wafflesuri sarate belgiene, cu piept de pui prajit pane, bucatele micute cu tot felul de condimente si cu sirop de artar langa. Suna absolut aiurea combinatia si am gustat efectiv cu forta, pe principiul ā€œhai frateeee, nu mai fi taranca reticenta la nou, incearca ca nu moriā€. Si da, nu doar ca n-am murit dar mi-a placut de nu mi-a venit sa cred :open_mouth::open_mouth::open_mouth:


#11

Am luat in weekend pecorino cu trufe negre. Vai de mine, nu o sa imi mai lipseasca din casa. Am ras peste omleta: bun rau. A pus mister si la piureu, a schimbat total aroma.


#12

Am mancat si mi-a placut: