Carti de bucate


#1

https://www.penguin.co.uk/articles/find-your-next-read/reading-lists/2016/aug/seven-books-to-read-if-you-love-the-great-british-bake-off/

Recomandari pentru iubitorii de copt si prajituri :smiley:


#2

:smile: Asta-mi aduce aminte de cursul de franceza la care erau înscriși și câțiva britanici. Și profa, ca sa ne deschidă pofta pt conversație în lb franceza, intreba: dacă ar fi sa vina cineva pt prima oară în tara ta, ce i-ai recomanda? Răspunsul englezului: bucătăria britanică :smiley::smiley::smiley:
Toți au ras, inclusiv profa.
Totuși, o fi ceva bun de mâncat acolo, right?


#3

Oare n-ar fi bine de mutat topicul asta la bucate? Intuitiv acolo l-as cauta.

Am auzit numai de bine de noua carte a lui Jamie Oliver - 5 Ingredients - Quick & Easy Food si asta de la lume care gateste de decenii mult si bine, cica-s multe idei noi, nu retete care le-am mai vazut in 7 locuri, schimbate numai oleaca.

Eu o am si pe Ministry of Food a lui, care-i gandita mai pentru incepatori, dar e o carte inca folosita la mine in casa (unele retete au intrat imediat in patrimoniul de retete al familiei), retete simplu de facut, dar cu un twist care le face deosebite.


#4

Ai dreptate :wink: l-am mutat.

Am vazut si eu cartulia si imi atrasese atentia dar nu am apucat sa o rasfoiesc. Ia sa ii acord mai multa atentie cand ma duc in librarie.


#5

Nu este carte de bucate dar din cate am inteles este un fel de Biblie pentru cei care iubesc bucatele si vor sa stie mai multe.


#6

Am comandat-o :grin:
Pentru mine Biblie e Larousse-ul gastronomique.


#7

Pe Food: The History of Taste ai cumparat-o? Ohh, ce curioasa sunt!! Sa imi zici :hugs::hugs: cum ti se pare cand pui mana pe ea.


#8

Dap, pe asta, de-abia astept s-o rasfoiesc/citesc.


#9

Am inhatat-o saptamana trecuta. Mi se pare o carte numai buna daca vrei sa incepi sa gatesti si nu te pricepi ff bine sau daca nu mai stii ce sa pui pe farfurie - retete simple care sa nu te oblige sa petreci ore-n sir in bucatarie.

Indicatii clare, retete usor de realizat iar cele 5 ingrediente care stau la baza fiecarei retete fac viata si mai usoara. Nu e prea placut nici sa petreci ore in sir in cautare de 24655 de ingrediente.
Pe langa cele 5 ingrediente de la fiecare reteta, in casa trebuie sa ai mereu: sare, piper, ulei de masline, ulei de masline virgin si otet din vin rosu.

Imi place cartea pentru ca imi da idei usoare pe care eu le pot croseta cum doresc. Si retetele sunt intr-adevar ff variate.
La minusuri: parca prea e simplista rau dar nu e un capat de tara. Daca stii sa gatesti, adaptezi fff usor.

@Travelerista cum ti s-a parut Food: The History of Taste?


#10

O am si eu pe 5 ingredients, dar n-am apucat sa fac ceva din ea. Eu am facut multe retete de-ale lui care pareau simpliste rau si rezultatul a fost mai intotdeauna wow.
Pe The History of Taste n-am apucat decat s-o rasfoiesc. E o carte care trebuie studiata si n-am avut deloc linistea mentala s-o fac pana acum. Vad ca acum, cand lucrurile incep sa se precipite la serviciu, eu incep sa ma linistesc :smiley: , sper sa ma pot apuca de ea cat de curand.


#11

Hahahah :smiley: Ti-ai cumparat-o si tu pana la urma.
Am vazut-o la 10 lire si mi-am adus aminte ca scrisesei de bine de ea. E faina, merita pentru ca iti da idei.

Belea mare: am impresia ca acum fac pasiune pentru carti de bucate. Am deja 5 carti in casa! Siiii, am wish list-ul destul de indesat numai cu hardcoveruri de genul!!


#12

:joy:
Pai oricum e clar ca ai o pasiune pt carti. Acum, una, doua in plus, ce mai conteaza in fata infinitului? Numa’ ca astea de bucatareala sunt voluminoase.
Am vazut zilele trecute la Carturesti cartea lui JO “Cinci ingrediente”, ma bate gandul sa le-o fac cadou copiilor, desi nu stiu cat or sa se invredniceasca sa incerce, dar macar e o somatie…prima :joy:


#13

Ai vazut cum ai mirosit problema?! :smile: Destul ca sunt nebuna si cumpar si trimit zeci de kilograme de carti acasa in fiecare an.
Tare mi-e ca o sa ne ia babacii la fugarit daca le trimit la depozitat si o tona de cartulii de bucate :joy::joy::joy:

Dar nu mi-oi face io pana la urma biblioteca mea…eheeeee :smiley: :smile:


#14

Ce carti de bucate recomandati pentru tema aluaturilor?

Ma tenta cartea asta. Am citit un sample pe Kindle si pare de bun simt ce zice omul.


#15

Eu am traducerea in germana ale astora doua, intr-o singura carte. Am acaparat-o intr-un anticariat, la € 3,50 :grin: E Biblia mea in materie de patiserie si cofetarie.

In rest mai am carti de bucate bune care au capitol de dulciuri, si cu aluaturi.


#16

Multumesc frumos @Travelerista :kissing_heart:

Pana la aluaturi este pe drum asta:

V-am zis ca am luat-o razna? V-am zis. Intr-un fel sa zica merci bugetul familiei ca nu am facut pasiune pentru Jimmy Choo :smile: :smile:
Scuza asta e asa, un fel de disonanta cognitiva :smile: Dar cand i-oi trimite mamei soacre colete de 40+ kg de cartulii, cred ca de-a binelea o sa ma fugareasca cu matura :smile:


#17

Eu ce sa spun? Am metri de carti de bucate cu toate ca le-am mai rarit. In unele ma uit rar, altele le folosesc mereu.
Suna bine tare La Cucina :heart_eyes:


#18

@Travelerista a venit caramida La Cucina si raportez ca e misto rau de tot!
In primul rand pentru ca acopera toata Italia si au scos la iveala retete care sunt pe cale sa fie date uitarii. In al doilea rand varietatea e covarsitoare.

Insa nu este o carte pentru cei care abia incep sa gateasca. Lipsa indicatiilor pas cu pas, nu ajuta daca esti incepator in ale gatitului. Dupa parerea mea merita sa ai cartulia asta in casa daca iti place sa gatesti si sa inveti lucruri noi.