Carti pentru copii


#1

Un copil care nu a avut acces la carti de mic va ajunge un adult care va considera cititul plictisitor si care cu greu, spre deloc va prinde gustul literaturii.

Asadar, ce carti le cumparam celor mici si cum ii facem sa prinda gustul de carte?

Cartea asta m-a facut pe mine curioasa si mi-as cumpara-o eu :joy:


#2

De cărți pentru copii sunt și eu interesată. Am doi finuti, unul de 8 ani, celălalt de 5. Cel mare adora problemele de perspicacitate, cel mic, dinozaurii. Cărți despre dinozauri am văzut, dar de perspicacitate pt 8 - 10 ani, nema :neutral_face:.


#3

@ChickyG am o librarie pentru copii chiar langa casa. Saptamana viitoare cand am mai mult timp, trec pe acolo si arunc in ochi dupa carti din astea de perspicacitate si alte cele :wink: Dau raportul cu ce gasesc.
Am vazut ca au acolo toate minunatiile posibile si imposibile. Mi le-as cumpara eu pe toate :joy:

Cand am fost ultima oara pe acolo, venise un pusti (nu cred ca avea mai mult de 6-7 ani) cu o ditai punga plina de monede :smiley: de nu si-a ales si si-a cumparat la carticele, fericit nevoie mare :slight_smile: Mi-era un drag de el :slight_smile:
Spre final cand se tot inalta la casa, mandru de el, sa plateasca (maica-sa il lasa in pace sa isi aleaga si sa se descurce singur) reuseste sa verse toata punga pe jos :joy: Da-i munca pe toti din librarie sa il ajutam sa isi recupereze averea.


#4

O noua carte foarte interesanta pentru copiii de peste 8 ani. Buna treaba mai face editura Nemira in ultimul timp. Chiar imi place.

“Editura s-a gândit să-l invite pe Adrian Şonka, un astronom care lucrează la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, dar şi un foarte bun vorbitor în public. Aseară, Adrian, care are şi un blog actualizat, a fost nevoit să vorbească unui public format din mulţi copii şi părinţi. Uneori, chiar şi părinţii au reacţionat la poveştile lui legate de planeta Marte, însă copiii au fost extraordinari.”


#5

Mulțumesc pt info. Îmi fac drum pe la librărie sa o răsfoiesc.
Deja au început sa mă preocupe cadourile de Crăciun.


#6

Chiar misto :smiley:

Mai am si acum cartulia aia mare cu Fram, ursul polar :slight_smile:


#7

http://nemiramedia.ro/comunicate/editura-nemi-lanseaza-basmul-din-buzunar-o-comoara-pentru-copii-si-parinti-deopotriva

Editura Nemi lansează colecția „Basmul din buzunar” ce va cuprinde adaptări ale unor basme și povești românești și universale care au încântat generații întregi de cititori din întreaga lume.

Colecția se lansează cu cinci basme populare și culte, atât din folclorul internațional: Muzicanții din Bremen, de Frații Grimm (Ilustrații de Adriana Oprița-Gheorghe), Aladin și lampa fermecată, din O mie și una de nopți (Ilustrații Marina Plantus), cât și din folclorul românesc: Sarea în bucate, de Petre Ispirescu (Ilustrații de Alexia Udriște), Ursul păcălit de vulpe, de Ion Creangă (Ilustrații Alexandru Ciubotariu), Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, de Petre Ispirescu (Ilustrații Bianca Spătariu).

https://www.facebook.com/ana.nicolau/posts/10209690093345809


#8

Am organizat cărțile crescător, după vârsta cititorilor cărora le sunt adresate. Sunt atât cărți de ficțiune, cât și cărți de popularizare a științei pentru copii, punctul comun fiind pasiunea pentru cerul înstelat de deasupra noastră. La final, pentru că micii cititori de azi au engleza aproape ca limbă nativă, am mai făcut câteva recomandări de cărți pe care le pot citi chiar în original.


#9

Ohhhh, doamne!! ce pusti isteti!! :heart_eyes: :heart_eyes:

Cât despre Harry Potter, ce să zic, omul le-a citit deja pe toate, acum e la Harry Potter și Copilul Blestemat. I se pare interesant cum e scrisă „ca o piesă” dar și asta e prea ușor de citit și prea mică. Se întreabă dacă la teatru ai pauze între acte că poate mai vrei să mergi să bei un pahar cu apă, el așa ar vrea. După care povestește cam ce se întâmplă în carte.


#10

Si copiii au parte de “dulceturi” literare la Bookfest.


#11

#12

#13

Super cartea, @Daria
Chiar cautam ceva de genul asta pentru fetita prietenei mele. Multam de recomandare!


#14

Cu mare placere @Hortensie.
Daca tot mi-a picat sub ochi recenzia, i-am dat-o si unei prietene pentru fetita ei. Mi-as lua-o si eu :smile:
Dar cred ca deja ar fi usor patologic sa ma apuc sa cumpar si carti pentru copii in lipsa vreunui mostenitor si cand oricum am transformat ambele case ale parintilor nostri in depozite de carti :smile:


#15

Da, da, si pe mine ma mananca degetele cateodata sa cumpar carti pentru copii. Ma uit mereu pentru fata prietenei mele si mai ca imi vine sa le cumpar pentru mine :joy:


#16

Buba la cap :smile: Dar stai asa, ca eu am deja acasa la ai mei cateva cutii babane cu carti pentru copii. Toate cartile care mi-au trecut mie prin maini sunt puse la pastrare, plus ce am mai cumparat doar asa pentru ca, de ce nu?! :smile:
Mi-am adus aminte de cartuliile cartonate cu Helga :smiley:


#17

Helga :heart_eyes:

Acum ceva timp am gasit la bunici o carte cu povestiri ucrainene care era preferata mea cand eram copil.
Am rasfoit-o si am ramas uimita cat de scurte sunt povestirile: maxim o pagina scris mare, in rest sunt desene. Mie cu mintea de copil de atunci mi se pareau luuungi :smile:

Asta e cartea:


#18

Am si cartea aia!!! Vai ce mi-a placut si asta :heart_eyes: :heart_eyes:


#19


#20

Mi-am mai adus aminte de o carte preferata

Bag de seama ca aveam o problema cu rusii :)))))