Ce mai amestecăm prin oale


#1

Noua achizitie care sa mai ajute la inspiratie:


Sarea-n bucate!
#2

Cateva exemple din carte:


#3

ia baga o poza si cu o reteta de humus :grin:


#4

Daca dati vreodata peste restaurantul Comptoire Libanais musai sa intrati sa le testati mancarea. Merita :wink:

Si, astazi mi s-a mai lipit mana de inca o carte:


#5

Mi-a placut f mult emisiunea Nadiyei pe BBC. Daca o gasiti, aruncati un ochi :wink:


#6

Ohoho, imi place salata de vinete, o sa o fac maine, mersi @Daria.
Aseara am facut ardei si rosii umplute cu carne de curcan si multa verdeata, marar si patrunjel, pe deasupra sos de vin, rosii ardei tocate micut si repede aruncate niste maini de parmesan. Dar asta nu a fost atractia serii, ci souvlaki grecesc, pui cu orez basmati si wild, salata cu rosii, ceapa si masline, pe care am pus din plin sos de tzatziki facut de mine, biensur. Fara poze, bataie a fost aici pe farfurii, n-am avut timp de nimic.


#7

@Queen uite aici:

La cat hummus am incercat, cel mancat la astia mi s-a parut cel mai bun. Trebuie sa fac si acasa dupa reteta asta.


#8

foarte buna mancarea limbaneza, vinetele alea cu lamaie peste :heart_eyes:, hummus etc plus Kunafeh care imi place foarte tare!


#9

haha, intamplarea face ca ma scot unii la libanez chiar azi la pranz :slight_smile: asa ceva
sa vedem cum se prezinta:)


#10

Ai vazut, universul a conspirat :smiley:


#11

in plus cica primim si inghetata…azi e o zi buna :))) ma hraneste toata lumea (subnutrita de mine :)))


#12

Am mâncat plăcintă cu spanac și brânză și apoi o porție uriașă de Galaktoboureko. Am combinat cu cafea la nisip. Nu mă pot mișca!
Am luat struguri și afine și zmeură și prune. Producție locală. Vai, cât sunt de gustoase!


#13

Azi am mancat un ou poach cu o felie de paine prajta, urmat de un iaurt cu vanilie, dar voi continuati cu grecii si libanezii. :smile: Sa va fie de bine!


#14

Neata!
Sa ne dejun-im zic!

Ieri gnocchi cu sos de rosii, usturoi si busuioc.


#15

Azi, brascada. Maine piept de pui, imbracat in bacon, cu sos de smantana, mazare si ciuperci.


#16

Gnocchi al forno, ohlala!
Eu am facut in ultimele zile o ditamai salata de vinete, lasagne de post, acum am un burek cu varza la cuptor si nautul pentru humus si falafel la inmuiat.
@Daria, confirm reteta de hummus :heart_eyes:


#17

Da? Hai ca poate fac si eu zilele astea niste humus.

Aseara am experimentat niste carne de miel tocata, trasa la tigaie cu tot felul de condimente si cu orez cu sofran langa. Bun, dar orezul ala mai mergea finisat dupa gustul meu.


#18

Tortelini cu bacon si smantana.

Am pus si de-o supa cu fasole galbena, afumatura si marar.


#19

Ciorbă cu afumătură, am și eu în plan, săptămâna viitoare. Sunt singură și mănânc ca la mama acasă :wink:
Felul doi, voi avea varză, evident, cu afumătură.


#20

Varzarul ala al meu a fost de mare succes, de unde calatoristul ieri m-a tot frecat la cap ca ce vreau cu ditamai varza, apoi cand am calit-o, ca cine o sa manance atata, ca o sa vada el cat din ea aruncam etc, azi a zis ca-i neasteptat de bun si a mai mancat imediat doua bucati.