In vino veritas


#1

Tot vine weekendul si mi-am adus aminte ca am descoperit recent niste vinuri bune de pus in rama si baut asa cu picatura :smiley:

FETEASCẶ REGALẶ, CHÂTEAU VARTELY 2015 Vin din Moldova

“The feteasca regala grape is found almost exclusively in Moldova and Romania. It means ‘royal maiden’ and in the hands of an excellent producer like Vartely makes for a fragrant white with a gentle silky palate that is delightfully easy to drink.”

INDIVIDO FETEASCĂ, CHÂTEAU VARTELY 2014

“This was a delightful recent discovery with sweet fruit, freshness and charm enhanced by just six months in oak barrique to allow the bouquet to develop more complexity. Feteasca is native to Moldova and clearly flourishes. An unqualified success and great value for money.”


#2

Am primit/ băut ieri un Chardonnay de R Moldova:


O minunăție!
E de Cimislia, o alta podgorie de acolo despre care, spre rușinea mea, nu aveam habar. Am băut doar vin de Purcari.


#3

http://winefolly.com/tutorial/5-south-american-wine-varieties-you-need-to-know/


#4

Tre’ sa dau atunci de Torrontes asta, tare-mi suna bine.


#5

M-a cumparat de la aroma de caisa/piersica. Trebuie cautat :smile:


#6

Miercuri decretam ca n-am descoperit încă roze-ul care sa-mi pice cu tronc. Și, ce sa vezi? Vineri seara am mai făcut o încercare care s-a dovedit a fi primul succes.
Iaca și revelația:


Bun, bunut.


#7

Ohh, interesant. Ia sa il incerc pana plecam.
Multam de pont @ChickyG

Momentan ne delectam cu Basilescu. Misto ca a inceput sa se gaseasca in Mega.
Acum cativa ani abia il gaseai.


#8

Stiti de efectul tequila? Eu aseara am auzit de el prima data-n viata si gasesc ca bautoarele de vin tre’ neaparat sa-l cunoasca.
Sare si lamaie produc efectul asta. Se impaca foarte bine la gust si sunt catalizatori ai gustului din gura.
Se poate face experimentul asta (asta-i citire de la mine): gura de vin inainte de masa, gura de vin in timpul mesei, gura de vin dupa masa. Sare si lamaie ingurgitate ca la tequila si dupa aceea gura de vin.
Astept reactii. :slight_smile:


#9

M-ai facut curioasă. Ia sa fac o încercare.


#10

Ha, ce chestie :smile: e prima data cand aud.
Ia ca voi testa minunea zilelea asta ;))


#11

Un vin austriac bun. Nu e fff greu dar e aromat si indeajuns de taninos. Mi-a placut mult, il voi recumpara.


#12

Sa se consemneze :slight_smile: primul weekend cu vinul la balcon la fotosinteza.
La vita e bella!
19 C si cer partial umbrit.
Roze Ceptura - perfect


#13

Si cu lectura adecvata alaturi! :heart_eyes: :ok_hand:


#14

Pai nu? :smile:
@doarunom a avut grijă sa-mi asigure lectura potrivită pentru o fotosinteza reușită.


#15

Ohhh, terasa, vreme frumoasa, vin bun! :heart_eyes:
Asa visam si eu sa fac in weekend…din pacate a plouat de ne-a rupt :smiley: Nu-i bai, am baut vinul in casa ;))


#16

I-am dat cep lui Terre Siciliane I.G.T. Nero D’Avola rosato (l-am cumparat ca nu mai vazusem Nero D’Avola rosé), m-a deceptionat totalmente. Miroase bine, dar mi se pare prea acru (ei zic ca-i fresh), NU luati daca va iese in cale.


#17

Tocmai mă pregăteam sa-l pun temeinic pe lista de cumpărături când am văzut sticla :smile:, dar recenzia m-a potolit instant.
Eu sunt constantă în alegeri, cu mici variații , intre sec și demisec.
Un plus pentru sec, e mai parfumat.


#18

Am băut un vin care m-a impresionat f plăcut prin aroma puternică, dar pe care nu l-am găsit în magazine: Sauvignon Blanc 2016 de la Liliac.

Daca il gasiti, merita 101% incercat. Nu va va dezamagi.


#19

Vara asta am consumat cel mai mult Prosseco. Asa am poftit :slight_smile:


#20

Un soi romanesc descoperit astazi la Christmas Party:
Avincis - Cramposie selectionata de Dragasani
A mers de minune cu rapane la gratar.