Sarea-n bucate!


#1

Ce mai mancam? Ce mai gatim?

Azi am in plan o fasole batuta, cu o salata de varza dulce langa ea si cred ca voi face niste snitele de pui. Nu stiu inca, ma mai hotarasc in functie de prada cu care vine jumatatea casei de la cumparaturi.

Aseara nu am mai avut energie sa ne mai gatim nimic, noroc cu ban-mi-urile vietnamezilor. Acum m-am si imprietenit cu ei si imi pun dupa gust muuult chilli :heart_eyes:


Poveşti pestriţe
Cu foamea-n gât!
#2

Sarbatorim intoarcerea cuptorului in viata noastra :smile:

Si un roze spumant in cinstea sarbatoritilor saptamanii: fina, socrella si fiul prietenilor de familie. A sarbatorit majoratul ieri.
Viata e frumoasa!


#3

Am mâncat o supă gulaș, la un restaurant mititel. Bună mă!!! Diseară fac un risotto cu hribi și niște pui fript. Am un borcan de gogoșari la oțet, îi dau cep și ăluia și am scăpat.
Mâine mâncăm ce se nimerește, nu ne antrenăm, așa că nu prea contează.
De luni sunt singură, am în plan rasol de porc, cu mujdei și hrean. Îmi plouă în gură :heart_eyes::heart_eyes:


#4

Sambata am facut fasolea batuta planuita. Langa ea am tras o ceafa de porc la gratar :smiley:
Iar ieri aveam o varza murata in vid si am zis ca e musai sa o mancam. Asa ca am luat niste pork belly (cred ca e fleica la noi…dar nu pot baga mana in foc si nici rabdare sa ma documentez “macelaresc” nu am acum) si am prestat o mancare de toata nebunia.

Saptamana asta nu stiu ce draci sa ma mai mancam. In cursul saptamanii nu avem timp sau energie de gatit nebunii din astea grele si care dureaza.
Mai improvizam pe moment, mai o comanda…nemancati nu ramanem :smile:

@Samoa cum faci rasolul de porc?


#5

Fix ca pe ăla de vită și servesc cu hrean și mujdei cu zeamă de lămâie.
Sunt pe drum spre casă, ghici cui îi explodează ficatul diseară? :smiley:


#6

Baga un ceai de sunatoare dupa :smile: :smile:
Sa ai pofta :slight_smile:


#7

O gustare rapida pe pâine naan


#8

Am fost invitată azi, de soția amicului geek, la prânz. Pregătit de elevii lor. Temă, bucătăria franțuzească. Și au servit supă de ceapă, beuf Bourguignon, și tarte Tatin.
Foarte bun, pregătit cu fițe, servit cu muzici franțuzești. Dar frățioare, mă arde pe piept, de zici c-am băut acid :persevere:
La sală, mă aruncam la orizontală, să fac burpees, mă ardea până în urechi!


#9

Mi-am făcut gris cu lapte :grin:
Și servesc cu dulceață de fructe de pădure și mă uit la desene animate!

L.E. Dulceață de 4 fructe, numită pompos Rapsodie de Fruit! Grisul cu lapte, e criminal!
O să-mi fac zilnic, până mă scârbesc de el. Sâmbătă, fac supă cu găluști. Le fac mari, cât pernele!


#10

Placinta macedoneana cu branza si praz. Buna rau, dar pute toata casa a branza de oaie :smile:


#11

Si mie îmi place tare mult, mai fac câteodată si tot asa, miroase. dar merită :grin:


#12

Ce zici ca termitelor le-a plăcut mirosul? :joy:


#13

@Samoa, aseara, dupa ce-am citit ce-ai zis aici, direct in bucatarie m-am dus. Acolo a trebuit sa constat, din pacate, ca n-am gris. Cumpar azi :grin:
@ChickyG mmmmmhmm :heart_eyes:


#14

Ies de la muncă, nițică foame. Mănânc o banană și mă duc la creștina aia, de-mi belește pielea de pe față. Cât m-a migălit ea acolo, îmi făceam planuri, ce mănânc la cină. Somon la cuptor, cu sos de mărar și legume la abur… Mmmm… Mai bine îmi fac bruschette… Ba nu, ba nu, îmi fac o omletă, cu bacon, ciuperci și brânză. Sau o salată maaaare, cu de toate, că vai, cât mi-era de foame!
Am ajuns acasă leșinată, asta e tot efortul pe care am putut să-l depun în prepararea cinei:


#15

:joy:
Stii ce-mi place mie la nebunie la mortadella? Kefir!
Io am venit acasa si l-am trimis pe domnul meu sa cumpere un colt de paine si-nca una, alta. Si pana a venit el ma apucasea asa o foame/pofta de n-am mai putut astepta, am pus-o de-un gris cu lapte :grin: Am insirat toate dulceturile deschise pe masa, eu am mancat cu de-aia de cirese amare, home made din tara si un pic de portocale, el cu de capsune facuta de tac’su si cu de portocale. Miam!


#16

Cordon bleu si o mancarica de orez cu ceapa si spanac pentru cei doi barbati ai casei. Eu azi incerc sa nu manac carne, asa ca am avut niste cartofi copti cu branza rasa si smantana, cateva felii de paine cu zacusca si masline si o ciocolata calda cu spuma de lapte.
In sfarsit am reusit sa cumpar milk frother de la Starbucks, e foarte misto ca desing si silentios. Ieri am returnat la magazin un milk frother de la Cusinart, a fost mult mai scump ca asta de la Starbucks si culmea stricat, nici macar nu incalzea laptele dar sa il mai si inspumeze.

http://store.starbucks.ca/verismo-milk-frother/011063491,en_CA,pd.html


#17

Doua seri la rand am cotrobait prin bucatarie dupa gris. Eram sigura ca exista o punga pe undeva, dar m-am inselat.
Ieri seara am prestat o super negresa cu ganache din Heidi neagra cu zmeura si, bineinteles, garnisita cu zmeura proaspata. E orgasmic de buna, parol!
Mai fac.

Ieri la pranz: somon grill cu legume verzi si salata din belsug.
Azi bucataresc:

  • icre de stiuca
  • supa din aripa de curcan, un fel de radauteana
  • somn prajit cu mujdei si mamaliguta
  • tochitura cu mujdei si mamaliguta pt locatarul care nu apreciaza pestele.
    Am un muchi de porc (bio :slight_smile:) donat de socrella, tre’ sa scap de el si sa golesc congelatorul.

#18

Mai am eu pe cineva in casa care la fel mananca :joy: Ma mai corupe si pe mine din cand in cand si nu e rea deloc combinatia :smile:


#19

Hahaha @Daria, apoi stie el ce stie.
@ChickyG: bravos, dom’le, si ce gospodina harnica vei fi azi!
Eu am vrut sa merg vineri, dupa serviciu, la magazinul taranului din apropiere, dar mi-am dat seama ca n-am cash cat trebuie la mine si la ei numai metoda asta de plata se foloseste. Ei cresc si pui si pe langa legume, vroiam sa iau si pui, oua. Deci n-am mai luat. Ieri iar am fost in cautare de canapea si am intrat si la magazinul de delicatese al targului, am gasit pui hranit cu porumb de la alt taran din apropiere, l-am luat. Domnul meu l-a vrut la cuptor, dar nu in zeama. Si acum fiti atente si nu pot decat sa va recomand metoda, mai ales ca nu murdareste cuptorul si nu-i multa munca: puiul frecat cu sare pe dinauntru, “umplut” cu niste usturoi, ceapa (da’ nu mult), plante de care va plac, daca se poate proaspete sa fie, bagata cate o ramurica, doua acolo: cimbrisor, rozmarin, patrunjel etc. Apoi puiul se trage in teapa :joy: unei forme de guguluf, al carei deschizaturi se acopera cu folie de aluminiu. Pe dinafara se freaca cu sare, apoi se face un maglavais din miere (o lingura max.), boia afumata si ulei de masline, se pensuleaza animalul cu ea si se da 70 min la 160°C, apoi inca 10 minute la 180 de grade, sa se bronzeze pielea cum trebuie. Se mai lasa in cuptor vreo 10 minute, dupa ce s-a stins focul si gata.
Am facut o salata bavareza de cartofi la el, cu valeriana in ea.
Pentru azi am niste felii de picior de vitel, cred ca raman la cele clasice si voi face un osso buco.


#20

Am cumpărat paste din năut. Le-am gustat imediat după ce s-au fiert, nu m-au dat pe spate. Le-am amestecat în salată, altă treabă!
Ziele următoare, o să încerc cu ragu.
Cina de om lipsit de chef:

Desertul, mă face totuși să mă uit la lume, cu ceva mai multă bunăvoință